A A A K K K
для людей з порушеннями зору
shchyrlitsei.org.ua
Щирецький ліцей імені Героя України Богдана Ільківа Щирецької селищної ради Львівського району Львівської області

Поради батькам п’ятикласників

Дата: 07.02.2022 12:10
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Поради батькам п’ятикласників

Будь-які перехідні періоди життя і діяльності дітей висувають специфічні проблеми, що пов’язані зі зміною в організації навчальної діяльності у середніх класах. Умови, які змінилися, пред’являють більш високі вимоги до інтелектуального й особистісного розвитку, до ступеня сформованості у дітей певних навчальних знань, дій, навичок. Процес звикання до шкільних вимог і порядків, нового для п’ятикласників оточення, нових умов життя розуміється як адаптація.

Якщо вас щось  турбує в поведінці вашої дитини, або щось змінилося в поведінці,  зверніться до класного керівника  і обговоріть це з ним  і, при потребі, зі шкільним психологом.

Напевно, найголовніше в житті учня  - це звикання до самостійності. Привчайте дитину до самостійності поступово. Дитина сама  повинна складати портфель, при потребі самостійно дізнаватися те, що потрібно в однокласників  (домашнє завдання та ін.).  Не потрібно відразу послаблювати контроль  за навчанням дитини. Це може привести до того, що дитина не буде виконувати завдань.

Цікавтеся шкільними справами своєї дитини, при потребі обговорюйте складні ситуації чи конфліктні ситуації з нею.

Порадьте дитині при потребі звертатися до класного керівника, або до психолога.

Старайтеся не обмежуватися стандартним запитанням: «Як твої справи в школі?».

Не карайте дитину за негативну оцінку, а краще поможіть їй ту оцінку виправити (виправити, вивчивши краще той предмет, з якого, на вашу думку, гірша оцінка, ніж та, на яку могла б ваша дитина здати).

Напевно, найголовніше, що батькам потрібно запам’ятати, що негативних (поганих) оцінок в школі не існує.

Не висловлюйтесь негативно про школу, вчителів у присутності дитини, навіть, якщо вам здається, що для цього є підстави. Створюйте у дитини позитивне ставлення до школи. Спробуйте розібратися у проблемній ситуації, що виникла. Краще, щоб вчитель був вашим спільником.

За матеріалами сайту:

https://gimnaziya20.ks.ua/vykhovna-robota/sotsialno-psykholohichna-sluzhba/rekomendatsii-dlia-batkiv/179-poradi-batkam-uchniv-5-go-klasu.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора